У Мінську підписано меморандум солідарності з українським народом

0 0
Read Time:56 Second

Меморандум покликаний об’єднати політичні партії, громадські організації та ініціативи, а також громадян для солідарності й підтримки українців, які захищають суверенітет країни і її цілісність.

Завданнями спільної роботи прихильників меморандуму є поширення неупередженої інформації про події в Україні, консолідація білоруських громадян, солідарних з українським народом, проведення акцій солідарності, збір коштів та інших дій на підтримку боротьби українців за незалежність і цілісність держави, сприяння мирному врегулюванню конфлікту України і Росії, припинення кримінального переслідування на території Білорусі білорусів-добровольців, які зі зброєю захищають Україну, інформує “Новий час“.

Також серед завдань – вплив на позицію офіційного Мінська з вимогою підтримати Резолюцію Генасамблеї ООН про територіальну цілісність України від 27 березня 2014 року і сприяння міжнародному тиску на керівництво Росії, щоб вона відмовилася від агресивної політики щодо України.

У день оголошення Меморандуму його підписали представники Білоруської християнської демократії, Руху “За Свободу”, Руху солідарності “Разом”, ПЦ “Правова допомога населенню”, Ліги розвитку демократії “Громадський вердикт”, Форуму “Свободу політв’язням Білорусі”, оргкомітету ГО “Повернення пам’яті”.

Комунікативним майданчиком учасники Меморандуму визнають групу в Facebook “Білоруський комітет солідарності з Україною“.

Учасники зустрічі також обговорили проведення спільних білорусько-російських військових навчань “Захід-2017” і загрози, які вони створюють для регіональної безпеки.

About Post Author

Євген Шкодун

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь