У приміщенні Верховної Ради досі працює храм РПЦ

0 0
Read Time:57 Second

Наприкінці 2018-го там проводили богослужіння, народні депутати України це підтверджують.

Про це пише газета “Експрес”.

“Коли проходиш коридором, то там чути запах ладану, — каже нардеп Віталій Купрій. — Певний час, ще у 2017 році, той храм не працював. Але наприкінці року знову прийшов батюшка і проводив служби. Згідно з документами, це приміщення має зовсім інше призначення — робочий кабінет.

Ще два роки тому я звертався до голови Верховної Ради Андрія Парубія, і отримав відповідь, що “існування в будівлі парламенту церкви не відповідає законодавству”. Проте час минув, а “віз і досі там”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Розпочався масовий перехід громад РПЦ в ПЦУ

Імпровізований “Святоволодимирський храм” РПЦ діє в одному з приміщень комітетів Верховної Ради на вулиці Садовій, 3-А. Розташований він на сьомому поверсі, неподалік від приміщення телеканалу “Рада”.

Всередині — вівтар, розписи на стінах, на аналої — псалтир. Кажуть, там можна залишати записки “за здоров’я” і “за упокій”.

У парламенті досі не знають, що робити із цим “храмом”. Вгорі над дверима висить табличка “Кабінет милосердя”, поруч інша — “Кабінет народного депутата Юрія Мірошниченка” (Опозиційний блок). Опікується московською церквою в стінах українського парламенту протоієрей Віктор Яценко, голова Синодального відділу в справах пастирської опіки пенітенціарної системи української філії РПЦ.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь