У Словаччині “антигейський” референдум визнано таким, що не відбувся

0 0
Read Time:51 Second

На дільниці з голосування у референдумі прийшло замало виборців, щоб можна було вважати, що референдум відбувся.

За законом, для визнання дійсними результатів референдуму, у ньому мають взяти участь не менше 50% виборців. Явка ж на референдумі за обмеження прав геїв склала усього 21,3%.

Громадяни Словаччини відповідали на три запитання: чи сім’єю має називатися тільки гетеросексуальна пара, чи слід заборонити одностатевим парам усиновлення дітей і чи згодні батьки з тим, щоб їхні діти діставали сексуальну освіту.

Підрахунок голосів показав, що більшість виборців ствердно відповіла на всі три питання. Одначе низька явка на дільниці з голосування не дає змоги визнати ці результати дійсними.

У переважно католицькій Словаччині референдум було організовано на вимогу “Спілки за сім’ю”. Утім, експерти вже зазначають, що перебіг голосування свідчить: словаків мало хвилює наявність геїв і не надихає потреба обмежувати їхні права.

Слід нагадати, що позаторік подібний референдум відбувся у Хорватії. Там переважна більшість виборців проголосувала за те, щоб права сім’ї мали лише гетеросексуальні подружжя. “Гейропа” погодилася з тим, що громадяни країни мають право ухвалювати такі рішення.

UP

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь