У Великій Британії випустили в обіг 12-гранну монету

0 0
Read Time:1 Minute, 12 Second

Монета номіналом 1 фунт стерлінгів з 12 гранями надійшла в обіг у вівторок, 28 березня.

Про це повідомляє CNNMoney.

Окрім того, що для Британії це вельми оригінально, нова монета несе з собою чимало проблем. Скажімо, більшість апаратів, які приймають до сплати монети, не пристосовані до монет не круглої форми.

Про появу такої монети було відомо вже понад три роки. Власникам і операторам торговельних і платіжних апаратів дали час підготуватися до нововведення. Та не всім це вдалося.

Великі торговельні мережі Tesco й Sainsbury’s оголосили, що вся їхня техніка, включно з касами самообслуговування, візочками й кошиками в залах, готова до роботи з новим фунтом.

Лондонське метро заявило, що витратило £250 000 ($315 000) на вдосконалення 1000 апаратів для продажу квитків. Утім, досі пасажири можуть натрапити в столичній підземці на 49 квиткоматів, які не приймуть 12-гранного фунта.

Трохи складніше з паркоматами: згідно з повідомленням British Parking Association, один з восьми апаратів не пристосований до нових монет.

Також проблеми з оплатою новим фунтом виникнуть під час користування 75 тис. торговельних апаратів. Тож британцям радять мати з собою про всяк випадок і кілька однофунтових монет старого зразка.

Загалом, як і слід було очікувати, переобладнання техніки більше завдало клопоту власникам малого й середнього бізнесу, адже великі компанії мали достатньо обігових коштів, щоб вчасно спрямувати їх на оновлення парку своєї торговельно-платіжної техніки.

Як повідомлялося, прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей підписала офіційного листа до ЄС зі сповіщенням про вихід зі спільноти згідно зі статтею 50 Статуту.

Євген Шкодун

About Post Author

Євген Шкодун

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь