У Загребі відбувся грандіозний Нічний марш за права жінок (ФОТО)

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

У столиці Хорватії загребі в ніч з 8 на 9 березня відбувся масовий Нічний марш за права жінок.

На столичній площі Жертв фашизму з 18-ї години 8 березня зібралося більше тисячі людей, звідти колона з транспарантами й плакатами вирушила до Штросмаєрового парку, інформує Jutarnji list.

Організатори маршу заявляли, що їхня мета – захист ущемлених репродуктивних і соціально-економічних прав жінок. Хорватські жінки кажуть, що змушені у ХХІ столітті боронити ті здобутки, які мали ще півстоліття тому. Натомість зараз у державі стався поворот до консервативної прокатолицької політики.

Поліція повідомила, що загалом участь у заході взяло близько 6 тисяч осіб – за хорватськими мірками велелюдна демонстрація.

Нічний марш жінок відбувся також у другому за величиною і найбільшому в Далмації місті – Спліті. Захід провели під гаслом “Жінки Спліта за всіх жінок світу” з вимогами припинити обмеження прав жінок.

Як повідомляв “Український простір”, світ учора активно відзначав Міжнародний жіночий день – протестами й демонстраціями (відео дивіться тут).

Володимир Криницький

* * *

Стежте за новинами на нашій сторінці у Facebook, Twitter і VK.com. Поділіться цією новиною з друзями!

Ви можете повідомити нам новину, надіслати свою статтю або стати блогером чи вести колонку на сайті «Український простір». Пишіть нам: ukrnetinfo@yahoo.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь