Українські багатії збідніли майже вдвічі

0 0
Read Time:58 Second

Кількість доларових мільярдерів в Україні в 2014 році скоротилося з 13 до 5, що пов’язано з обвалом національної валюти і конфліктом в Донбасі.

Про це свідчать дані журналу “Фокус”.

За результатами дослідження, перше місце серед найбагатших українців як і раніше посідає власник компанії СКМ Рінат Ахметов, статки якого оцінюються в $7,7 млрд. Друге місце у колишнього губернатора Дніпропетровської області Ігоря Коломойського з $2 млрд. Третє – у співвласника групи “Приват” Геннадія Боголюбова ($1,9 млрд).

Четверте місце в рейтингу посів Віктор Пінчук, який “коштує” $1,8 млрд. на п’ятій позиції – власник компанії “Смарт-холдинг” Вадим Новинський ($1,6 млрд).

За даними видання, причин різкого “зубожіння” українських мільярдерів кілька: приєднання Криму до Росії і конфлікт в Донбасі позбавили багатьох бізнесменів не тільки активів, але й величезних ринків збуту, десятки заводів частково або цілком призупинили виробництво. Видання зазначає, що у декого з учасників рейтингу активи в проблемних регіонах “просто відбирали або націоналізували”.

Окрім того, Росія звела численні торговельні бар’єри, через що українські машинобудівні підприємства та аграрний комплекс різко втратили присутність на ринку РФ. Тепер багатьом з них потрібен час на адаптацію бізнесу до нових реалій і освоєння нових європейських ринків збуту, пише журнал.

Український простір

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь