«Українське село» в Чикаго

0 0
Read Time:1 Minute, 17 Second

Район Чикаго під назвою «Українське село» визнали одним із найпривабливіших та найпопулярніших у США.

«Українське село» в Чикаго

Чикаго – третє за величиною місто США. Тут майже 150 станцій метро, 552 парки, незліченна кількість хмарочосів. Місто опинилося в топі найважливіших промислових і торговельних центрів США.

Саме тут неподалік від бізнесового центру міста на берегах Чикаго-рівер майорять синьо-жовті прапори, а кількість українських вивісок збиває американців з пантелику.

Район «Українське село» наші співвітчизники почали заселяти ще наприкінці 19 століття. Спершу це були вихідці із Закарпаття, потім з Галичини. Уже в 1905 році заснували церкву Святого Миколая, а у 1911 році відкрилася організація «Пласту». Якщо в інших містах США діаспора розпорошувалась по різних районах, то в Чикаго групувалася в одному місці.

Утім, престижним районом «Українське село» було не завжди. Ще у 80-х роках минулого століття довкола стояли занедбані будинки, кримінальні сутички між місцевими бандами були звичною справою, а тутешні квартали радше нагадували гетто.

Ситуацію змінили самі ж українці. Кредитна спілка «Самопоміч» почала видавати мільйонні позики на реставрацію і зведення нових будинків, причому надавала їх тільки громадянам українського походження або ж членам діаспорних організацій. Район змінювався на очах, вартість оренди зростала, а «Українське село» впевнено піднімалося в рейтингах ріелторів.

Нині в українському районі Чикаго мешкає близько 15 тисяч українців. В «Українському селі» діють три церкви, видаються українські газети та журнали, є навіть своя радіостанція. А якщо кортить з’їсти вареників, борщу чи голубців – це теж не проблема. До вибору одразу кілька закладів харчування, чимало в районі й українських крамниць.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь