Уряд Чехії подвоїв квоту для українських працівників

0 0
Read Time:53 Second

Уряд Чехії подвоїв річні квоти з прийому трудових ресурсів з України.

“Ідеться про подвоєння кількості наданих дозволів на роботу”, – повідомив після засідання кабінету 3 червня міністр закордонних справ Чехії Томаш Петршичек.

Якщо досі кількість нових працівників, які могли протягом року приїхати для працевлаштування в Чехії, становила 19 600, то тепер їх кількість збільшено до 40 000 осіб.

На засіданні уряду було схвалено пропозицію МЗС про підвищення кількості прийнятих заяв консульством Чеської Республіки у Львові в рамках особливого режиму для кваліфікованих робітників з України. Також був прийнятий “Особливий порядок для українських працівників сільськогосподарської і харчової промисловості”.

Раніше МЗС Чехії уже вказував у документах, поданих уряду, що обсяги дозволів на роботу, які виділяються в рамках режиму “Проект Україна” недостатні, а термін очікування подачі документів на “робочу карту” перевищує 80 днів, тому близько 20% українців відмовляються від наміру поїхати на роботу в Чехію.

За даними Економічної палати термін очікування в консульстві ЧР у Львові становить 105 днів. За даними Мінпраці на кінець 2018 року в Чехії було працевлаштовано 121 086 громадян України, що становить більше 20% всіх іноземних працівників у країні.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %