«Уточнення мовної статті» – відступ під тиском?

0 0
Read Time:1 Minute, 5 Second

Так звану “мовну” 7-му статтю Закону України “Про освіту”, яка викликала обурення кількох країн, уточнять.

Про це заявила міністр освіти і науки України Лілія Гриневич після зустрічі з міністром національної освіти Румунії Лівіу Мар’яном Попом.

“Ця стаття буде уточнена і для реалізації прописана в законі про загальну середню освіту – спеціальному законі, проект якого ми готуємо на виконання закону «Про освіту», а також в освітніх стандартах і навчальних планах”, – сказала Гриневич.

При цьому міністр не уточнила, що саме і в якому напрямку планується “уточнювати”.

Утім, те, що заява прозвучала в доволі суперечливих умовах і під значним тиском сусідів, свідчить: Україна відступає навіть у такому мізерному поступі на шляху відстоювання національних інтересів, яким була ухвалена редакція 7-ї статті.

Очевидно, що погрози Угорщини заблокувати будь-яку співпрацю ЄС з Україною, можливість приєднання до цієї позиції Румунії і вже доволі давно складі стосунки з Польщею змушують чинну владу маневрувати в бік ще більшої відмови від української України.

Численні поразки на полях боїв з історичних питань, нинішні відступи в питаннях освіти – все це наводить на думку, що невдовзі ми побачимо провал голосування “мовного” закону, недосконалого й половинчатого загалом, але навіть у такому кастрованому вигляді до істерики страшному для всіх наявних “п’ятих колон” у нашій країні.

На жаль, ми це дуже скоро побачимо, як зараз бачимо чергове задкування в мовних питаннях.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь