Віра в бога – психічний розлад

0 0
Read Time:56 Second

Експерти Американської асоціації психологів пропонують вважати віру в бога психічним розладом. Такий висновок вони зробили після дослідження, що тривало протягом 5 років.

Кілька років американські психологи уважно спостерігали за релігійними людьми, які вірять в існування вищої сили і вплив цієї сили на здатності людини приймати усвідомлені рішення. Дослідники прийшли до висновку, що віра в бога – різновид психічної хвороби.

Дослідження показали, що релігійні люди часто страждають від параної, тривожних розладів, емоційної нестабільності і галюцинацій. У ході експерименту з’ясувалося, що релігійні люди, які мали погане здоров’я, вважали бога жорстоким, тоді як добрим його називали ті, що не мали серйозних проблем зі здоров’ям.

Для ілюстрації своїх висновків професор психології доктор Ліліан Ендрюс наводить приклад свідків Єгови, які відмовляються від переливання крові за будь-яких обставин і замість цього воліють померти. На думку професора, таких людей необхідно оголошувати психічно нестабільними й не давати їм можливості вирішувати, як їх лікувати.

Якщо пропозиція психологів Асоціації набуде підтримки, лікарі зможуть лікувати релігійних фанатиків, які відкидають ті чи інші види терапії з “духовних” міркувань. Ознакою психічної хвороби або втрати реальності доктор Ендрюс також вважає твердження деяких людей про можливість самозцілення та здатність “безпосередньо спілкуватися з богом”.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь