“Вишеградська четвірка” підтримує санкції проти Росії

0 0
Read Time:57 Second

13 жовтня 2014. – “Вишеградська група” (Польща, Чехія, Словаччина та Угорщина) мають схожі погляди на українсько-російський конфлікт, а також на питання санкцій проти Росії.

Про це в інтерв’ю чеському виданню “Hospodarskie Noviny” заявив міністр закордонних справ Польщі Гжегож Схетина, інформує польське зовнішньополітичне відомство.

“Маємо схожий погляд на питання українсько-російського конфлікту, на майбутнє України, тобто, те, що відбудеться в Україні після виборів, а також питання санкцій (проти Росії – Ред.)”, – зазначив Схетина.

Він підкреслив, що країни “четвірки” можуть гарантувати Україні шлях до Європи, але українці мають самі вирішувати своє майбутнє. “Україна потребує стабільної коаліції й сильного уряду, який займатиметься серйозними викликами, якими є адміністративні, економічні і структурні реформи”, – зауважив польський міністр. За його словами, необхідно утримати солідарність ЄС, США і Канади у справі України.

Читайте також: Чехія призупинила контакти з Росією

Схетина наголосив, що Європа повинна розв’язати проблему диверсифікації джерел енергопостачання і надати своїм сусідам гарантії енергетичної безпеки. “Уже ніхто і ніколи не повинен бути залежним від постачання газу з Росії”, – зазначив він.

На думку міністра закордонних справ Польщі, найближчми місяцями енергетичні проблеми можуть виникнути в Україні, “ситуація в якій свідчить про те, що Росія використовує енергетику в політичних цілях”.

Укрінформ

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь