Виставка українського художника у серці Середземномор’я

0 0
Read Time:55 Second

Цими днями у кіпрському Музеї сучасного мистецтва відкрилася виставка заслуженого художника України Володимира Чорнобая із Тернополя.

Навесні пан Володимир побував на кількатижневій малярській резиденції у Південно-Східному університеті Турецької республіки Північного Кіпру Лефкоші. Відтак організатор резиденції, засновник університету і музею сучасного мистецтва Суат Гюксель бей запропонував художникові представити персональну виставку.

“Ідея експонувати саме графіку належала Суат Гюксель бею. Я погодився, адже транспортувати її значно легше, ніж малярство. Ця виставка — підсумок моїх двадцятирічної занять із графікою. На ній — твори від перших до найновіших — загалом понад сто. Вони із різних серій та різних розмірів — А3, А4 та А2. Також представив дві свої роботи на склі, аби показати традиційне українське мистецтво. Спеціально для виставки створив панно два на чотири метри «In memoria… Ангели летять в небо» — працював над ним тут же, на Кіпрі.

Замислював цей об’єкт як монумент художникам, які відійшли у вічність. Його макет у вигляді розгорненої книжечки, сподобався Суат Бею і він запропонував створити панно на цей мотив спеціально для музею.

Приємно, що на урочистому відкритті моєї виставки були присутні чимало гостей, як відзнаку мені вручили срібний ключ і диплом”, — розповідає Володимир Чорнобай.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %