Як мені виростити з онуків свідомих українських патріотів?

0 0
Read Time:1 Minute, 2 Second

У мене четверо онуків: 4, 5, 7 і 10 років. Всі вони ходять на курси англійської мови. У дитсадках панує російська мова. Навіть у так званих українських школах на перервах не почуєш українського слова — все фальшиве, показушне.

Я всіляко намагаюся навчати онуків рідної української мови, прошу те саме робити і моїх доньок, та вони мені відповідають: навіщо нам українська мова, якщо вона ніде не затребувана? Виконавча влада, суди, прокуратура, служба безпеки, банки, телебачення — скрізь (!) панує агресивна російська мова. Навіщо, кажуть, нашим дітям українська мова, коли для того, аби стати депутатом, міністром, головою Іллічівська чи губернатором Одеської області, потрібна не державна мова, а окупаційна російська?!

Я переконую дітей та онуків, псую свої нерви і стосунки з дітьми, та все марно, бо дійсність працює проти мене, проти майбутнього України!

…Владо! Ти грабуєш український народ і пожираєш його податки, ти визискуєш надра української землі. Чому, владо, ти не виконуєш своїх конституційних обов’язків, чому не допомагаєш мені виростити з моїх онуків свідомих українських патріотів?!

Чому, продажна владо, ти не контролюєш виконання Конституції, не вимагаєш і не караєш за саботаж і зневагу до державної мови? Та візьми хоч «Зустрічі і прощання» Г. Костюка чи «Україна чи Малоросія» М. Хвильового — почитай, може, хоч щось зрозумієш…

А втім, до кого я звертаюся…

Степан Лабунський, Іллічівськ

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь