Як відзначають 8 березня у світі (ВІДЕО)

0 0
Read Time:1 Minute, 21 Second

У всьому світі Міжнародний жіночий день використовують, щоб показати соціальну значимість жінки й виборювати рівні права з чоловіками.

У США проходить акція “День без жінки”: жінки беруть вихідні на роботі, вдягають червоне чи рожеве й ідуть на демонстрації. Головна мета заходів – звернути увагу на гендерну різницю в оплаті праці й домогтися дерегуляції репродуктивних прав. Цього року додалася політична складова – протест проти сексизму Дональда Трампа.

Не відзначають 8 березня у Великій Британії. Жінок тут вітають у День матері, який відзначається за три тижні до Великодня. У Міжнародний жіночий день жінки-активістки також виходять на мітинги проти статевої дискримінації.

Практично ніхто, крім емігрантів з екс-СРСР, не згадує про 8 березня у Німеччині, звідки, власне, це свято походить. У західній частині країни про нього взагалі мало хто чув. Тут жіночий день відзначають у другу неділю травня – це день матері.

У Польщі чоловіки вітають жінок з Міжнародним жіночим днем. Цей день робочий, але зазвичай скорочений. Співробітники дарують жінкам букети й цукерки. У містах відбуваються традиційні багатотисячні “Маніфи” – маніфестація за права жінок. Як і у США, цього року вони особливо активні, адже нинішній уряд країни досить серйозно взявся за посилення регулювання аборційного законодавства, та й зі сексизмом ситуація погіршилася, незважаючи на те, що керівник уряду – жінка.

Цікаво, що нещодавно польські жінки попросили місцевих активісток не псувати їм свята демонстраціями, адже вони хочуть у цей день почуватися жінками, а не борцями. Феміністки проігнорували прохання.

Євген Шкодун

* * *

Стежте за новинами на нашій сторінці у Facebook, Twitter і VK.com. Поділіться цією новиною з друзями!

Ви можете повідомити нам новину, надіслати свою статтю або стати блогером чи вести колонку на сайті «Український простір». Пишіть нам: ukrnetinfo@yahoo.com

About Post Author

Євген Шкодун

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь