«Язык неважен»: приклад США

0 0
Read Time:48 Second

Майже зразу після прибуття пана Трампа в Білий будинок зникла іспанськомовна версія офіційного сайту адміністрації президента США. Іспанія негайно висловила занепокоєність цим фактом.

Міністр закордонних справ Іспанії Альфонсо Дастіс заявив, що іспанський уряд не вважає це вдалою ідеєю. «Ми думаємо, що для країни, де 52 мільйони людей говорить кастильською чи іспанською, не найкраща ідея відмовлятися від інструменту комунікації», – наводить слова Дастіса elmundo.es.

Протести пролунали і з боку мексиканських громад США, які вже встигли звинуватити нову американську адміністрацію в дискримінації іспанськомовних жителів країни.

Прес-секретар Білого будинку Шон Спайсер на запитання про зникнення іспанської версії офіційного сайту відповів, що веб-сторінка перебуває на стадії реконструкції через деякі проблемні місця, тож, імовірно, іспанська мова на сайт ще повернеться.

Утім, аналітики вважають, що це може бути втіленням у життя принципових позицій нового очільника американської адміністрації. Коментатори ж новинних видань і користувачі соцмереж висловлюють думку, що видалення іспанськомовного розділу – вельми правильний крок, адже мова США – англійська, і всі громадяни зобов’язані її знати.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь