Юрій Сиротюк: Захист державної мови – вимога Майдану

0 0
Read Time:50 Second

Юрій Сиротюк оцінив перспективи ухвалення законопроекту про державну мову.

Як він сказав в ефірі “Еспресо”, якщо з трьохсот депутатів, які потрапили в парламент на гаслах Майдану, не знайдеться 226 – наявність цього парламенту для держави взагалі сумнівна, “він не потрібен, вони можуть більше не ходити у Верховну Раду”.

Питання захисту державної мови – це була вимога Майдану. Не тільки скасування закону “Ківалова-Колесніченка”, а й ухвалення закону про державну мову, якого в нас не було, це конституційна норма, треба визначити, і це тест на життєздатність цього парламенту”, – сказав пан Сиротюк.

При цьому один з очільників ВО “Свобода” заявив, що “дуже побоюється”. На його думку, навіть дві найбільші фракції за наявності політичної волі могли б ухвалити законопроект. Але цього поки що не сталося.

“Це тест на життєздатність парламенту. Якщо вони завтра цього закону не ухвалять, такий парламент країні не потрібен”, – підсумував Юрій Сиротюк.

Як раніше повідомлялося, Голова Верховної Ради Андрій Парубій оголосив, що у четвер 25 квітня законопроект про державну мову мають поставити на голосування в цілому в другому читанні.

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %