З рішенням про кримськотатарську національно-територіальну автономію не можна зволікати, – Чубаров

0 0
Read Time:1 Minute, 15 Second

Дві передвиборчі кампанії ставлять великі і непрості запитання перед багатьма українцями.

Так само це стосується і кримських татар, яким треба визначитися, кого їм колективно підтримати і до кого виставити певні вимоги.

Про це в інтерв’ю Громадському радіо сказав голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров.

“Я хотів би, щоб зміни до Конституції України в контексті прийняття рішення про кримськотатарську автономію, були схвалені ще нинішнім парламентом. Тому що будь-яке затягування вирішення цієї болючої проблеми не на користь української держави.

Російська окупація Криму триває вже п’ять років, п’ять років ми шукаємо нові інструменти для того, щоб відновити територіальну цілісність української держави, і не використати один із потужних пластів міжнародного права як права корінних народів для того, щоб відновити суверенітет держави, було б злочинно”, – сказав пан Чубаров.

“Крім того, ми маємо розуміти, що всі люди в Криму, зокрема кримські татари, які живуть в умовах російської окупації, щохвилинно в процесі промивки їхньої свідомості. Там існує потужна російська пропаганда, а також присутній відчай і зневіра. Нам не треба додавати ще додаткових причин для цього відчаю.

Також я хочу, щоб це рішення про кримськотатарську автономію ухвалив саме цей парламент, тому що я боюся, що наступний склад українського парламенту буде з точки зору усвідомлення українських інтересів складніший, ніж той, який є зараз”, – наголосив політик.

“Ми маємо результати соціологічних досліджень, і вони свідчать, що 54-56% опитаних українців підтримують ідею кримськотатарської національно-територіальної автономії. І це в умовах, коли влада і український політикум ще не сказали свою думку на підтримку такої ідеї”, – зазначив Рефат Чубаров.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь