Росія заборонила ввезення м’яса з Чорногорії

0 0
Read Time:51 Second

Росія заборонила імпорт м’ясної продукції з Чорногорії через підозру в контрабандному ввезенні з ЄС.

Про це повідомляє Росспоживнагляд.

“Основна причина заборони – нелегальний реекспорт м’ясної продукції з країн Євросоюзу”, – йдеться у повідомленні.

Речник Росспоживнагляду заявив, що обсяги постачання м’яса з Чорногорії останнім часом зростали такими темпами, які змусили засумніватися у спроможності балканської країни виробляти стільки продукції. Чиновник зазначив, що Чорногорія постачала до Росії переважно свинину і вироби з неї.

“Чорногорія – не надто потужний гравець на ринку імпортної м’ясної продукції, тож заборона не завдасть шкоди асортименту імпортних виробів”, – стверджує відомство.

7 серпня РФ оголосила заборону на постачання м’яса, овочів, фруктів, морепродуктів та охолодженої риби, молока і молочних продуктів з країн Євросоюзу, Австралії, Канади, Норвегії та США. Заборона стала відповіддю на санкції, спрямовані проти Росії через ситуацію на сході України.

Варто зазначити, що Чорногорія – одна з країн, населення якої має значну прихильність до Росії. Підтримка урядом Чорногорії європейських санкцій щодо РФ викликала досить велике невдоволення серед громадян країни. До того ж, у Чорногорії проживає потужна російська діаспора, що теж впливає на громадську думку в країні.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь