У Софії закликають демонтувати пам’ятник Радянської армії

0 0
Read Time:59 Second

Близько 100 осіб зібралося в неділю перед пам’ятником Радянської армії у центрі Софії з вимогою демонтажу монумента, повідомляє сайт Topnovini.bg.

“Пам’ятник слід демонтувати, оскільки він являє собою цілковиту історичну брехню. Це – пам’ятник-пропаганда комунізму. Напис на пам’ятнику – брехня. Радянська армія – не визволитель, а окупант, що доводять й історичні документи”, – пояснила Валентина Маринова, співголова громадської ініціативи за демонтаж пам’ятника.

Вона додала, що більша частина болгарського суспільства не шанує цього пам’ятника і вважає, що він не потрібен, тим більше в центрі столиці Болгарії.

За словами протестувальників, пам’ятник може бути чим завгодно, тільки не символом Софії. Вони наполягають на переміщенні пам’ятника в Музей соціалістичного мистецтва. Учасники протестної акції наголосили, що не хочуть його руйнування, а закликають перемістити його в інше місце.

За словами журналіста Іво Інджева, цей монумент – пам’ятник гнобителям, а охочі покласти до нього квіти можуть робити це і в музеї. Він каже, що пам’ятник зробили символом Софії, але одним із найгірших символів.

“Символ Парижа – Ейфелева вежа, Брюссель зустрічає туристів біля славнозвісного хлопчика, символ Копенгагена – русалка, а у Софії – абсурдно велетенський пам’ятник радянським завойовникам, яким ми дякуємо за те, що вони нас окупували. Жоден народ не годен такого витримати, навіть і такий терплячий як болгари”, – заявив Іво Інджев.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь