Жебрівський нагадав про важливість української мови

0 0
Read Time:1 Minute, 8 Second

Голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський закликав згадати свою рідну мову, якою говорили батьки, діди й прадіди.

Про це він написав на своїй сторінці у соціальній мережі.

«Сьогодні – Міжнародний день рідної мови. Отже, це ще одна нагода громадянам України згадати свою рідну мову. Тобто мову, якою говорили наші батьки, діди і прадіди.

200 років активної деструктивної діяльності на наших землях «руского міра» привело до того, що родини, які ще у 40-50-х роках ХХ століття спілкувались українською, польською, грецькою, вірменською, татарською чи іншими мовами, під примусом різних обставин перейшли на російську. У результаті наша культура збідніла, бо втратила розмаїття.

Звичайно, це проблема не тільки України, хоча тут це відбулося в особливо брутальний спосіб. Це також проблема усього світу, бо із 6 000 розмовних мов у світі майже половині загрожує зникнення. Тому визнаючи мову як ознаку культурної приналежності особи і на “підтримку мовного та культурного різноманіття та багатомовності”, ЮНЕСКО у 1999, проголосила відзначати 21 лютого Міжнародним Днем рідної мови», – написав пан Жебрівський.

Як повідомляв «Український простір», дослідження показують, що за роки дії «закону Ківалова-Колісніченка» кількість носіїв української мови скоротилася на 1,3 млн.

Володимир Криницький

Стежте за новинами на нашій сторінці у Facebook, Twitter і VK.com. Поділіться цією новиною з друзями!

Ви можете повідомити нам новину, надіслати свою статтю або стати блогером чи вести колонку на сайті «Український простір». Пишіть нам: ukrnetinfo@yahoo.com

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь