Кожен сьомий житель Чорногорії має зброю

0 0
Read Time:1 Minute, 7 Second

1 грудня 2014. – У Чорногорії зареєстровано 62 тисячі осіб, у власності яких перебуває понад 87 тисяч одиниць зареєстрованої вогнепальної зброї.

У незаконному обігу в країні також чимало зброї: за 10 місяців поточного року вилучено 739 одиниць, найбільше з яких у столиці Подгориці – 223, повідомляє АНК за матеріалами порталу Analitika .

Задля запобігання незаконному обігу зброї Міністерство внутрішніх справ Чорногорії у співпраці з міжнародними інституціями розпочало програму “Шануй життя – здай зброю”. Мета проекту – поширення серед громадськості думки про недопустимусть незаконного обігу зброї та зменшення кількості незареєстрованої зброї у країні.

Міністерство внутрішніх справ підготувало проект закону про зброю, який детально узгоджує питання обігу зброї з європейським законодавством і пропонує численні новели. Одна з них полягає у тому, що громадяни, які мають нелегальну зброю, у разі її добровільної здачі до органів правопорядку звільняються від відповідальності за незаконне володіння зброєю. МВС сподівається, що уряд якнайшвидше затвердить проект закону і передасть його до Скупщини Чорногорії на розгляд.

Статтею 403 Кримінального кодексу Чорногорії забороняється зберігання вогнепальної зброї і вибухових речовин. За несанкціоноване виготовлення, продаж, придбання, обмін, носіння чи зберігання вогнепальної зброї, боєприпасів та вибухівки загрожує позбавлення волі на строк від трьох місяців до трьох років.

Під час балканських війн 1990-х років у Чорногорії осіла значна кількість бойової вогнепальної зброї, яка зараз час від часу виявляється задіяна під час гучних злочинів. МВС країни шукає ефективні способи боротьби з незаконним володінням зброєю.

Володимир Криницький

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь