Біля Адміністрації Президента провели акцію на захист української мови

0 0
Read Time:57 Second

У Києві під Адміністрацією Президента України активісти провели акцію на захист української мови.

Активісти показали символічне театралізоване дійство, основними персонажами якого були “українська мова”, “представник видавництва” і “телевізійник”.

Представники громадськості звернулися до Президента з проханням захистити мову та подбати про поширення її в усі сфери суспільного життя, зокрема в інформаційну царину.

“Виступаю за збереження української мови, поширення її в усі сфери суспільного життя за статтями 10, 11 Конституції України і за те, щоб не було впроваджено двомовності під виглядом регіонального статусу російської мови”, – каже учасник акції, заступник голови Київської “Просвіти”, член комісії з демонстрування фільмів при Держкіно Олексія Курінного.

Активісти вимагали скасування “закону Ківалова-Колесніченка”.

“Проти дискримінації україномовних громадян, яка на юридичному рівні запроваджена мовним законом Партії регіонів, що й досі діє”, – поінформував представник ГО “Українська справа” Олексій Кляшторний.

До активістів вийшов представник президентської адміністрації, якому вони передали звернення до П. Порошенка. У документі йдеться про необхідність запровадження квоти на українську мову в теле- і радіоефірі, встановлення квоти на український продукт в кінопрокаті, заборону російської теле-, радіо- та кінопродукції, забезпечення преференцій для українського книговидавця, скасування мовного “закону Ківалова – Колесніченка”.

Захід присвячено Дню української мови і писемності, що його відзначають 9 листопада.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь