Колиска ПІСУАРу вимагає не чіпати її назви

0 0
Read Time:50 Second

“Громадськість” і міська влада хочуть, що Сєвєродонецьк так і залишився покручем на карті України.

На засіданні Комітету Верховної Ради з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування 7 червня було розглянуто проект постанови Верховної Ради України № 5308 від 26.10.2016 про впорядкування назви міста Сєвєродонецька згідно з українським правописом.

За зміну назви міста на Сіверськодонецьк висловилися Інститут української мови НАН України, Національний університет “Києво-Могилянська академія”, Інститут філології Київського національного університету імені Тараса Шевченка. Проект постанови узгодили Міністерство фінансів і Комітет Верховної з питань запобігання і протидії корупції.

Натомість Сєвєродонецька міська рада виступає категорично проти ухвалення постанови – 26 січня 2017 року вона надіслала звернення до Комітету з питань державного будівництва, регіональної політики й місцевого самоврядування, закликавши не рекомендувати проект постанови для прийняття Верховною Радою.

За результатами розгляду Комітет з питань державного будівництва, регіональної політики та місцевого самоврядування запропонував авторам законопроекту організувати і провести громадські слухання щодо цього питання.

Між тим Сєвєродонецький міський голова Валентин Казаков навіть не прибув на засідання Комітету, хоч і отримав запрошення.

About Post Author

Євген Шкодун

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь