Співвласник студії «Квартал 95» Борис Шефір: «Закон про мову скасувати, квоти переглянути, заборони зняти»

0 0
Read Time:1 Minute, 13 Second

Співвласник студії «Квартал 95» Борис Шефір вважає, що квота української мови завелика, а закон про мову треба скасувати.

Про це інформує Мова й історія.

Шефір дуже хотів би поновити роботу на російський ринок:

“Якби нам всередині України дозволили виробляти російською, ми могли б торгувати з Росією цією продукцією. Заборони – штучна й бридка річ. Цю війну, яку розв’язали політики, сподіваюся, сьогоднішні політики закінчать. Моє ставлення до війни таке, що я розумію – її затіяли, щоб підзаробити грошенят і з того, і з іншого боку. Всі заробили, тільки нас розорили з вами”.

“Квоти і заборони – це погано. Будь-які. Це суперечить Конституції України. Статтю 10, де йдеться про державну мову, завжди цитують наполовину. Друга частина статті говорить про те, що регіональні мови і російську (окремо виділено) держава підтримує і розвиває. Квоти – це не розвиток, це придушення мови. Звичайно, українську мову треба підтримувати і розвивати. Але не шляхом квотування, а, наприклад, якимись преференціями, наприклад, в оподаткуванні. Українська має стати модною. А виробництво українською – комерційно привабливим”.

“Я чекаю перегляду квот. 90% — це багато. Закон про мову треба скасувати й прийняти нормальний закон. Це перший крок для скасування війни”.

Також Шефір вважає можливим роздавати компліменти російському керівництву, зокрема Путіну.

“Їм що, подобається воювати? Думаєте, Путін — маніяк, який любить постріляти в живих людей? Він що, псих? Він розумна людина. Так, у нього імперські амбіції. Але можна ж домовитися. А якщо ні, то будемо оголошувати справжню війну. Бо що це: однією рукою воюємо, а другою торгуємо?”, – каже Борис Шефір, співвласник студії “Квартал 95”.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %