У Харкові знову скасували перейменування проспекту Жукова на честь Григоренка

0 0
Read Time:1 Minute, 3 Second

Харківський окружний адміністративний суд скасував перейменування проспекту Жукова на честь генерала Григоренка. Минулого тижня цей же суд визнав незаконним перейменування проспекту Григоренка на честь Жукова.

Про це повідомило видання kharkiv Today.

Суддя Андрій Зінченко у вівторок, 15 червня, задовольнив позов Харківської міськради, яка оскаржувала рішення глави Харківської ОДА від 17 травня 2016 року про перейменування проспекту Жукова на проспект Григоренка.

Мотиваційної частини рішення ще немає, але Харківська ОДА вже пообіцяла подати апеляцію на рішення окружного суду.

У 2016 році тодішній очільник області Ігор Райнін на виконання закону про декомунізацію видав розпорядження про перейменування кількох районів Харкова, п’яти станцій метро та 52 вулиць, зокрема й проспекту Жукова.

“Якщо суд скасував щодо Жукова, то він може в будь-який момент скасувати в іншій частині. Рішення ухвалили за формальними підставами, попри практику Верховного суду та інших судів”, – пояснив депутат міськради Харкова Дмитро Булах.

Нагадаємо, 10 червня Харківський окружний адмінсуд скасував рішення міськради Харкова про перейменування проспекту Григоренка на проспект Жукова. Це було вже третім перейменуванням цього проспекту. 2019 року міська рада Харкова вже повертала проспекту ім’я Жукова. Тоді за цим фактом порушили кримінальну справу. Після цього Апеляційний суд Харкова визнав рішення мерії незаконним і заборонив перейменовувати проспект Григоренка. Одначе в лютому 2020 року мерія знову перейменувала проспект і знову програла суд.

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %