Лавров прийняв міністра закордонних справ Сербії

0 0
Read Time:58 Second

19 грудня 2014. – У Москві відбулася зустріч міністрів закордонних справ Росії Сергія Лаврова і Сербії Івіци Дачича.

Сербський міністр заявив, що його країна понад усе бажає зберегти добрі стосунки з Російською Федерацією, повідомляє балканська служба “Радіо Свобода“.

Івіца Дачич висловив бажання найближчим часом зустрітися з російським президентом і прем’єр-міністром, а однією з головних тем для розмов і з С. Лавровим, і з найвищими російськими керівниками серби хотіли б бачити долю “Південного потоку “.

Під час розмови та спільної прес-конференції Лавров заперечив, що РФ тисне на Сербію з метою уповільнити вступ країни до Європейського Союзу і залишити її у полі російського впливу.

Міністр Дачич своєю чергою сказав, що для його країни не буде актуальним вступ до ЄС, якщо задля цього доведеться відмовитися від дружніх стосунків з Росією.

Не виключено, що таким чином урядові кола балканської країни готують європейців до того, що Сербія відмовиться від виконання вимог ЄС щодо набуття членства в спільноті, пише uainfo.org. Одначе дехто з проросійських керівників Сербії не враховує того факту, що країна потребує членства в ЄС більше, ніж дружби з Росією. Експерти переконливо доводять, що економічна вигода від співпраці з Європою в десятки разів більша, ніж від російської “любові”.

Володимир Криницький

About Post Author

prostir

Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Залишити відповідь